Kenapa Coway Mahal?

Ramai klient yang setuju jika saya kata penapis coway mahal jika dibandingkan dengan penapis air lain diluar sana. Cuma ada diantara pengguna terlupa nak tanya kenapa harga penapis coway ni berbeza harganya dari yang lain.

Hayyad kongsikan sikit kenapa coway nampak mahal dimata pengguna tetapi hakikatnya, penapis coway ini adalah penapis air mampu milik berbanding model penapis air yang lain ada dalam market atau pasaran di Malaysia

Jom Buat Sikit Kira-kira

beza coway vs cuckoo
Beza Penapis Air Coway & Brand Lain

Dari jadual kat atas, pelanggan yang bijak mesti pilih penapis air yang lebih berbaloi untuk kegunaan keluarga. Benda yang selalu menjadi kesilapan pengguna ialah harga. Coway nampak mahal dimata pengguna akan tetapi, bila dibuat secara ‘on-paper’ perbezaan memang tak bleh dibuat melainkan kos pelaburan setahun untuk setiap penapis air.

Kalau dilihat dari jadual diatas, kos pelaburan yang dilaburkan pelanggan hanya RM170 sahaja dan dapat 6 kali servis, warranti, tukar filter setiap 4 bulan dan tangki lebih besar iaitu 5.8 Liter dan suhu boleh laras berbanding model lain diatas yang menelan belanja kos purata RM304 akan tetapi tangki hanya 2.3 Liter sahaja.

Jadilah pengguna yang bijak dan pastikan produk yang anda beli bukan hanya murah semata-mata okay. Masih ingat pepatah orang lama? “Alah membeli, Menang memakai”.

penapis air coway neo

Nak tahu lebih lanjut :


    2 thoughts on “Kenapa Coway Mahal?

    1. Pingback: Bayar Bulanan Penapis Air Coway | Penapis Coway Malaysia

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge