Coway Air Purifier

coway air purifier

Coway Air Purifier mempunyai beberapa jenis dan ‘features’ yang menjadi pilihan orang ramai. Kat sini hayyad kongsikan beberapa jenis model coway air purifier yang menjadi pilihan untuk bantu kurangkan masalah bulu kucing, masalah alahan dengan habuk, masalah dengan kesihatan dan beberapa lagi fungsi yang terbaik untuk kegunaan pelanggan.

Coway Air Purifier Coway ni berbeza mengikut kaedah tapisan, fungsi, ‘coverage area’ dan sudah semestinya dari segi harga. Ramai pengguna yang mencari air purifier atau tersalah beli disebabkan harga murah tetapi, dari segi penggunaan tak begitu berkesan berbanding dengan beberapa model coway air purifier.

coway air purifier

Air purifier coway Lombok, Captain dan Tuba merupakan penapis udara (coway air purifier) yang paling diminati ramai dan mempunyai tapisan yang paling banyak. 6 filter hingga 8 filter. Kat bawah ni hayyad kongsikan sedikit video fungsi dan jenis filter yang digunakan dalam model coway air purifier.


Coway Air Purifier Captain

air purifier coway captain

Ciri Air Purifier Coway Captain

Coway air purifier captain mempunyai dual filteration sistem (iaitu 8 filter) yang membantu pengguna untuk kurangkan masalah bau, habuk dan asma. Dengan reka bentu yang ‘compact dan futuristic’ membuatkan situasi dan permandangan nampak lebih menarik dan mewah.

Coway air purifier captain juga mempunyai 3 kawalan kelajuan untuk pengguna mengawal mode yang sesuai sewaktu menggunakannya. Disamping itu, eco mode yang pintar serta berfungsi serta merta apabila udara sekitar menjadi kotor dan off sendiri apabila udara kembali normal (selamat).

Selain itu juga, coway air purifier mempunyai ‘features Child lock’ pastikan tidak mudah beralih mode atau kanak-kanak bermain dengan butang coway air purifier tersebut.


Fungsi Filter Coway Air Purifier Captain

Pre-Filter – tapis benda-benda kasar seperti bulu kucing dan rambut.

Fine Dust Filter – Tapis benda halus dan habuk.

AC Deodorisation Filter – Bantu hilangkan bau busuk, dan gas berbahaya pada manusia.

HEPA Filter – Tapis & Hilangkan bau rokok, virus, kuman dan habuk halus.


Coway Air Purifier Lombok 2

coway air purifier lombok

Ciri Air Purifier Coway Lombok 2

Siapa yang tak kenal dengan coway air purifier lombok 2 ni. Rata-rata banyak pusat penjagaan haiwan terutamanya kucing dan pencinta-pencinta kucing dah mula ambil kisah pasal kebaikan menggunakan air purifier coway lombok 2 ni didalam bilik atau dalam rumah. Tak percaya? boleh terus refer pada Kelab Kucing Malaysia official page atau group di Facebook.

Dalam air purifier coway lombok 2 ni mengandungi 6 filter fizikal yang nampak dengan mata kasar. Setiap satu filter mempunyai fungsi-fungsi yang tersendiri untuk bantu pengguna bernafas dengan lebih tenang dan rasa lebih nyaman. Untuk lebih pemahaman pada pengguna serta pembaca hayyad kongsikan secara point form agar lebih mudah untuk dibaca.

Fungsi Filter Coway Air Purifier Lombok 2

coway air purifier

Pre Filter – berfungsi untuk tapis benda kasar seperti bulu, habuk & benda kasar.

Legionella Filter – Menyingkirkan bakteria seperti Legionella, Staphylococcus, Aureus & bakteria lain.

Deordorization Filter – Batu memerangkap bau dan menghilangkan bau kepam, busuk atau bau rokok.

Hepa Filter – kombinasi genko dan japanese sumac membantu memerangkap bakteria sehingga 99.97%.

Catalyst Filter – bantu memerangkap atau menghapuskan gas-gas berbahaya.

RBD Plasma – Menyingkirkan kulat dan kuman seperti E.coli

coway air purifier
penapis udara coway

Hayyad kongsikan dua jenis model coway air purifier yang jadi pilihan ramai disini dahulu, kalau ada yang tahu lebih lanjut boleh terus isikan form dibawah untuk kita bantu cerita lebih details dan terangkan model air purifier coway yang mana kerap menjadi pilihan pengguna di Malaysia & Korea.    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge