Tilam Baik Tulang Belakang

tilam baik untuk tulang belakang

Assalamualaikum & Salam sejahtera, moga korang semua sihat selalu dan dalam keadaan baik. So kat sini hayyad just nak kongsikan tilam terbaik untuk tulang belakang terutamanya yang ada masalah sakit tulang belakang.

Sebenarnya, kalau ikutkan memang sakit tulang belakang ni memang mudah terjadi insan bernama manusia ni. Kenapa? Sebab ada beberapa faktor atau punca sakit tulang belakang.

Salah Postur Badan

Majoriti postur badan adalah salah satu punca utama masalah sakit belakang. Selalunya datang dengan pakej sakit leher atau sakit bahu. Postur salah akan buatkan tekanan pada otot2 dan “soft tissues”. dan seterusnya akibatkan sakit pada bahagian belakang badan.

Cara kita kita berdiri, berjalan, duduk dengan posturr badan yang salah akan membeban satu-satu bahagian badan yang akan menyebabkan sakit pada bahagian belakang badan.

sakit tulang belakang

Faktor Pekerjaan

Bila sentuh bab pekerjaan yang melibatkan mengangkat, menolak, menarik atau memusingkan badan boleh menyebabkan kecederaan serius dan sakit belakang kalau tak mengunakan teknik yang betul.

Gaya Hidup (lifestyle)

Gaya hidup yang kurang sihat pun menjadi salah satu faktor utama yang buatkan tulang belakang kita lagi cepat cenderung kepada meningkatnya “stiffness” sendi dan boleh menyebabkan otot menjadi lemah dimana dapat menyebabkan lagi sakit belakang.

Tekanan Kerja

Kerja yang memberi tekanan minda akan cenderung untuk menimbulkan stress. Tapi bila stress dia akan akan effect pada kesihatan kita sama. ini boleh membawa kepada masalah otot (muscle tension). Bahagian belakang mengandungi pelbagai otot yang berkemungkinan mengalami masalah (muscle tension) ini.

Keadaan ini boleh meningkatkan kesakitan dan membawa kepada sakit belakang sama ada ringan atau teruk di bahagian belakang dan pinggang.

Jadi ada ke solusi untuk permasalahan kat atas ni?

Tahun 2020 ni syarikat kesihatan coway malaysia pon dah mula keluarkan tilam coway untuk bantu kurangkan stress pada otot akibat stress dan kerja yang berlebihan. Selain itu juga, tilam coway ini juga membantu pengguna yang sakit tulang belakang.

Jadi apa yang buat tilam coway ni baik untuk tulang belakang?

pocket zone tilam untuk tulang belakang

5 Zone Pocket Spring

Okay kalau poket spring memang membantu pengguna yang gunakan tilam coway untuk balancekan kedudukan dan bantu support berat badan pengguna tilam coway.

Pada masa yang sama pastikan orang sebelah tak rasa pergerakan terutama bila pasangan sebelah terjaga dari tidur. Boleh tengok contok dalam bentuk slow motion kat video bawah bagaimana poket spring tilam coway ni berfungsi.

memori foam tilam untuk tulang belakang

Memory Foam

Jenis memory foam yang digunakan tilam coway lebih selesa dan membantu mengurangkan kadar ketegangan otot terutama sewaktu tidur. Memory Foam tilam coway ini juga membantu mengikut postur badan pengguna tidur diatasanya. Pendek kata, tak sakit badan bila tidur atas tilam coway.

topper tilam baik untuk tulang belakang

Changeable Topper

Selain tu juga, tilam coway ni memang dah termasuk sekali built-in topper anti static yang ditukar setiap 3 tahun sekali. Kalau tengok kat ruangan gambar di atas ni, kita boleh tengok bahagian atas (topper) ada tilam coway.

tilam baik untuk tulang belakang

Coconut Fibre

Buatkan pengguna rasa lebih sejuk walaupun berada dalam keadaan panas disebabkan material yang digunakan oleh coconut fiber merupakan pengalir udara yang baik.

latex tilam baik untuk tulang belakang

100% Material Latex

BErfungsi menyokong tulang belakang supaya tiada lagi rasa sengal, atau sakit badan. Latex tilam coway ini juga bebas dari masalah hama, dan bakteria penyebab masalah kepada alahan lain.

tilam baik untuk tulang belakang

SERVIS PERCUMA SETIAP 4 BULAN

Setiap 4 bulan sekali team coway dari bahagian homecare department akan set appointment untuk buat servis tilam dirumah pelanggan. Paling menarik tiada cas tambahan akan dikenakan oleh coway. Paling menarik, anda boleh lihat dan tengok secara langsung (live) hama atau telur hama yang ada didalam tilam sedia ada.

Pakej sedia ada tilam coway baik untuk tulang belakang ni?

Coway Malaysia dah keluarkan dua jenis tilam bersaiz KING & QUEEN untuk pengguna rasa dan nikmati tilam bertaraf 7 Bintang ni & pengguna sendiri boleh pilih untuk nak beli secara tunai atau belian secara sewa beli.

Tak tahu nak pilih mana atau tak berapa jelas dengan penerangan hayyad diatas, boleh terus tekan butang whatapps atau call terus nombor yang tertera dicreen anda atau isikan borang dibawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge