Biasa dengar pasal penapis udara bulu kucing?

Fuh memang selalunya penggemar kucing atau pencinta si bulu ni akan alami masalah paling utama iaitu BAU ataupun BULU yang bersepah kat kawasan persekitaran rumah. Kadang-kadang rasa macam bahaya pula terutamanya bila ada anak kecil ni. Bukan apa, takut nanti terjebak pula dengan masalah kesihatan.

Tetapi masalah yang kita hadapi ni memang ada jalan penyelesaiannya. Sebab itu coway malaysia keluarkan beberapa model penapis udara bulu kucing terutamanya untuk membantu selesaikan masalah pengguna seperti yang diberitahu tadi.

Kenapa penting penapis udara coway ni atau penapis udara bulu kucing ni?

Okay banyak yang pandang enteng (tak kesah) dengan bulu atau beberapa penyakit atau bakteria yang dibawa oleh kucing yang comel ni. Kat bawah ni hayyad cuba kongsikan beberapa jenis yang terdapat dalam seekor kucing.

penapis udara bulu kucing
Beberapa potensi parasit berpotensi pada seekor haiwan atau kucing.

Banyak kan bakteria yang dibawa oleh haiwan yang comel ni? Tetapi jangan risau, penapis udara coway atau penapis udara bulu kucing ni akan membantu anda bukan sahaja untuk tempoh masa terdekat malah, akan jadikan anda tak boleh hidup tanpa penapis udara coway lombok ni disisi. Kat bawah ni hayyad kongsikan beberapa dan ciri yang dikeluarkan oleh syarikat terkemuka di Korea dan Malaysia ni.

Penapis Udara Bulu Kucing / Coway Lombok

Coway Lombok II

Okay kalau nak dibandingkan penapis udara coway lombok atau penapis udara bulu kucing ni dengan penapis udara brand lain, memang sangat berbeza. Biasa dengar pepatah “alah membeli, menang memakai”? Bukan nak kata penapis ni mahal, tetapi harga yang ditetapkan oleh coway ni jauh lebih berbaloi dengan brand lain.

6 Filter penapis udara bulu kucing

Penapis udara coway lombok atau penapis udara bulu kucing ni memang mempunyai 6 jenis filter dan setiap fungsi filter ni, hayyad kongsikan secara gambarajah dan juga kegunaan filter dikeluarkan oleh pihak coway.

1. Pre Filter – berfungsi untuk tapis benda kasar seperti bulu, habuk & benda kasar.
2. Legionella Filter – Menyingkirkan bakteria seperti Legionella, Staphylococcus, Aureus & bakteria lain.
3. Deordorization Filter – Batu memerangkap bau dan menghilangkan bau kepam, busuk atau bau rokok.
4. Hepa Filter – kombinasi genko dan japanese sumac membantu memerangkap bakteria sehingga 99.97%.
5. Catalyst Filter – bantu memerangkap atau menghapuskan gas-gas berbahaya.
6. RBD Plasma – Menyingkirkan kulat dan kuman seperti E.coli

Testimoni Pengguna Penapis Udara Bulu Kucing / Coway Lombok II

penapis udara bulu kucing
Fakhrurazzi, Kuala Lumpur
penapis udara bulu kucing
Ismail, Perak
Contoh bila bahagian servis setiap 2 bulan dirumah pengguna coway

Nak tahu lebih lanjut boleh terus isikan borang dibawah

Penapis Udara Bulu Kucing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge