Kerja Coway

Kerjaya sebagai jurujual penapis air coway

Ramai yang biasa dengar kerja coway ni dari kawan-kawan, sedara mara adik-beradik mahupun di media massa. Tapi tak ramai juga yang tahu mengenai tim atau pasukan terbaik untuk membimbing anda menjadi seorang jurujual lebih profesional dan merasa pendapatan lebih dari 5 angka.

Kat bawah ni hayyad kongsikan bagaimana meriahnya suasana bila dinobatkan sebagai juara pasukan terbaik bermula dari tahun 2016, 2017 dan seterusnya 2018. Disini pasukan #CSTEAM bersatu hati tanpa kira status boss mahupun ejen untuk berkongsi idea dan membentuk pasukan lebih padu dan jitu.

MAHUKAH ANDA BERSAMA KAMI?

7 sebab utama patut sertai coway #CSTEAM

  1. Merupakan team jualan no 1 Coway Malaysia.
  2. Team paling banyak capai dan jana pendapatan paling tinggi di Coway.
  3. Mahir dalam bidang pemasaran online dan offline selama 14 tahun.
  4. Komisyen diperoleh dari jualan bukan dari penajaan.
  5. Bantu ajar teknik pemasaran dan jualan yang terbukti berkesan.
  6. Pasukan kami juga digelar ‘FUN, PROFESIONAL & Crazy.
  7. Bantu mula dari jualan kecil hingga uruskan pasukan sendiri.

“Don’t worry about failures, worry about the chance you miss when you don’t even try’

Ramai jugak yang tertanya-tanya hayyad, macam mana kerja sebagai agen coway atau bina kerjaya di Coway ni?

disini hayyad kongsikan skop kerja coway atau agen coway Malaysia.

SKOP KERJA sebagai AGEN COWAY atau JURUJUAL COWAY

(di coway kita panggil agen coway atau jurujual ni sebagai “HP” atau nama lainnya ‘Health Planner’. )

  • Health Planner,(agen coway) akan membantu pelanggan memilih produk paling sesuai dengan bajet dan sesuai dengan keluarga seisi rumah.
  • Health Planner, (agen coway) juga akan membantu beri pilihan sesuai dengan pakej ‘sewa beli’ atau ‘belian tunai’ yang telah disediakan coway malaysia.
  • Health Planner, (agen coway) bantu lengkapkan maklumat dan dokumen bagi proses pemasangan produk coway di kediaman, pejabat ataupun di restoran.
  • Health Planner, (agen coway) tidak perlu buat pemasangan.
  • Health Planner, (agen coway) tidak perlu buat servis.
  • Health Planner, (agen coway) juga boleh uruskan pesanan pelanggan diseluruh Malaysia, Sabah & Sarawak dimana-mana sales office yang terdekat.

TAK PERCAYA ITU JE KERJA AGEN COWAY?

YEP Betul itu sahaja.

Tapi ada juga yang tak percaya. Sini hayyad kongsikan sekali ‘sales flow’ yang Health Planner, (agen coway) tu je bahagian part kerja kita. Tugas kita bantu untuk penggan pilih, ceritakan apa produk coway boleh bantu mereka tingkatkan kualiti hidup dan kesihatan mereka.


Tapi….tapi….ramai juga yang masih belum tahu Health Planner, (agen coway) ni ada dua jenis kategori, sepenuh masa (full-time) dan juga separuh masa (part-time). Jadi apa yang membezakan dua kategori HP ni?

    A) HP Part Time

  • HP atau agen coway ni dibayar SALES COMISSION 15% bagi setiap jualan dibuat setiap bulan.
  • HP atau agen coway ni juga dibayar BONUS COMISSION dari 3-11% bagi setiap jualan dibuat setiap bulan.

    B) HP Full Time

  • HP atau agen coway ni dibayar SALES COMISSION 15% & 11% BONUS COMISSION bagi setiap jualan dibuat setiap bulan.

+ TERMASUK +

INSENTIF tambahan dari Coway Malaysia :

#1- Elaun Prestasi Jualan Bulanan, tambahan dari RM300-RM2500 sebulan.

#2- Bonus Prestasi Jualan Mingguan, tambahan dari RM500-RM2000.

#3- Bonus Prestasi Bulanan, tambahan RM1000.

#4- Bonus Prestasi Suku Tahunan, tambahan RM2000.

#5- Bonus Prestasi Tahunan, tambahan RM5000.

#6- Hadiah Perlancongan keluar negara (2 tahun sekali).

#7- Team Building Benefit 2%.

p/s: sebelum terlupa juga, “NeoPro” atau fulltime juga tak perlu berada di pejabat dari jam 8 pagi sehingga 5 petang setiap hari taw. Hanya perlu hadirkan diri 3 x seminggu sahaja ke Sesi Morning Briefing, selama 1 jam sahaja di Sales Office coway yang berhampiran. Masa juga adalah fleksible.


Ramai juga yang bertanya, kalau jual 1 atau dua unit dapat berapa? kalau 5 unit dapat berapa pula kalau jadi agen coway ni?

Tak perlu susah-susah fikir, hayyad dah bantu untuk ringankan beban taw, so kat jadual dibawah ni hayyad kongsikan anggaran komisyen yang boleh diperolehi oleh semua orang.

CONTOH PURATA KOMISYEN AGEN COWAY (JURUJUAL COWAY)

komisyen agen coway
komisyen kasar agen coway

Oh ya sebelum terlupa, kemana coway bagi hadiah kepada tajaan penuh 100% TRIP PERCUMA ni?

Syukur Alhamdulillah juga pada Tuhan, hayyad pun tak terlepas peluang bersama #CSTEAM dan rakan-rakan di coway untuk nikmati TRIP FREE ni. Jadi bolehlah hayyad kongsikan sekali gambar dengan awak semua.

Hayyad & #CSTeam White Water Rafting Incentive Trip September 2018

Hayyad & Coway Half Year Incentive Trip Bangkok 2018

trip ke bangkok kerja coway 2019

Hayyad & #CSTeam Group Coway Phuket Incentive Trip March 2018

trip bali kerja coway

Hayyad & #CSTeam Group Incentive Trip Japan Januari 2018

trip karuizawa kerja coway
trip jepun kerja coway

Hayyad & Half Year Incentive Trip Hong Kong 2017

trip percuma kerja coway

Hayyad & #CSTeam Group Incentive Trip New Zealand April 2017

cara kerja coway

Hayyad & #CSTeam Group Incentive Trip Bali Febuari 2017

kerja coway

 Pendek kata banyak lagi peluang kerjaya yang coway sediakan ni. Tapi kalau nak lagi seronok, kita boleh berjumpa so hayyad boleh kongsikan pengalaman sebagai seorang agen coway atau nama lainnya jurujual coway ni.

Paling penting, anda seorang yang MAHU BELAJAR, BOLEH DIAJAR & BOLEH DITEGUR. So kalau rasa-rasa menepati ciri-ciri ni pun dah cukup untuk dapatkan incentive yang hayyad kongsikan diatas tadi.

Kalau Berminat, Boleh Terus isi ruangan dibawah :