Beza Tilam Coway

Perbezaan Tilam Coway VS Tilam Lain

Ramai diantara kita tertanya-tanya apa beza tilam coway dengan tilam y ang lain kat luar sana. Sebenarnya ada beberap benda yang buatkan tilam coway ni istimewa berbanding tilam yang ada didalam market kat luar sana.

Jom kita tengok apa yang membuatkan tilam coway ni istimewa atau special berbanding tilam- tilam kat luar sana.

Kalau nak dibandingkan dari segi harga, memang tilam coway setaraf dengan tilam-tilam yang berjenama gah diluar sana. Cumanya tilam coway ni berbeza dari segi servis dan beberapa bahan yang tak ada didalam tilam yang lain. Boleh rujuk gambar perbandingan tilam dibawah ni okay?

Sebenarnya tilam coway ada dua jenis iaitu soft dan firm dan beza tilam coway berbeza pada pengguna. Model soft untuk pengguna yang tidur mengiring dan model firm adalah untuk mereka yang tidur secara terlentang. Dan kedua dua model atau tilam coway ni mengikut posture badan dan sangat sesuai dengan mereka yang mempunyai masalah tulang belakang (ataupun slip disc).

Beza tilam coway dengan tilam diluar (market) yang sedia ada iaitu kekerapan servis yang dibuat oleh coway setiap 4 bulan sekali. Servis tilam coway ini juga memang ditanggung sepenuhnya oleh coway bergantung kepada pakej yang dipilih oleh pelanggan atau pengguna.

7 Langkah Cucian yang dibuat oleh pihak coway iaitu,

1. Dust level measuring (ukur kadar ketebalan hama, kulit mati dan bendasing yang ada dalam tilam)


2. Frame Cleaning (Proses Pembersihan rangka katil)

3. Frame Wiping (Pembersihan rangka katil dan sanitasi)


4. Side Edge Cleaning (Pembersihan bahagian tepi tilam)

5. Mattress Cleaning (Pembersihan Bahagian atas tilam)


6. Dust Mite Repellent (Semburan elak dari hama)

7. UV Sterilisation (Bunuh alga dan bakteria)

beza tilam coway

Boleh rujuk disini <klik sini>

Tilam coway ni juga boleh pilih untuk langgan secara tilam sahaja ataupun sekali dengan bedframe. Boleh tengok lanjut berkenaan tilam coway ni dibawah.

Tilam Coway Model KING

harga tilam coway king

Tilam Coway Model Queen

harga tilam coway queen

Tilam Coway Model Super Single

So far apa kata pengguna tilam coway yang dah rasa dan guna tilam coway ni dirumah. Bukan setakat selesa, ada yang terlepas bagun waktu kerja sekali sebab terlalu lena diulit mimpi bila rasa tilam coway ni.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan dengan coway, berkenaan coway ni boleh hubungi hayyad dengan isi ruangan kat bawah ni.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge